Sidder du lige nu og grubler over at starte en webshop, men ikke ved, hvor du skal starte eller ende? Den sværeste del i at starte en webshop, er at finde en måde at tage imod penge på. Rigtig mange tror at det automatisk følger med, når en webshop bliver bygget af fx webprogrammøren. Dette er bare ikke tilfældet. Indløsningsaftaler og måden at tage penge på, ligger uden for det arbejde som en webprogrammør normalt tager penge for. At assistere og rådgive kan vedkommende helt sikkert, men i sidste ende er det dig som virksomhedsejer som skal skrive under på disse aftaler hos en indløser.

Der er dog to ting du skal tage højde for, når du skal ud og vælger en indløsningsaftale. Den ene er at vælge indløseren, og den anden er at vælge en gateway.

Hvad er en gateway og indløser?

En gateway kan sammenlignes med en betalings terminal som du ser ude i forretningerne. Det er den del som processerer betalingerne for kundens køb. Bagved ligger så indløseren som er den part, hvor transaktionerne bliver registreret og som sørger for, at pengene kommer videre til din bank.

Der findes rigtig mange muligheder for at få gateway og indløsning på markedet i dag. Og er dy nystartet iværksætter som skal have en webshop, så må det gerne være nemt at komme i gang med at sælge. Man kan altid skifte sin indløsningsaftale og gateway ud senere, hvis dette ønskes.

Hvad ville jeg anbefale?

Sidder du som nystartet og skal forsøge at starte en webshop, så ville jeg klart anbefale en nem og enkel løsning, hvor du får gateway og indløsningsaftale hos én virksomhed. Her kan jeg anbefale YourPay.

YourPay er en dansk virksomhed som har udviklet en god løsning, hvor du får indløsningsaftale (kortaftaler) og gateway i én og samme løsning. Deres service er gratis at oprette, og koster ikke noget pr. måned som det gør mange andre steder. YourPay tager kun et mindre gebyr pr. transaktion. Så er du nystartet eller vil du blot prøve at se, hvor meget din webshop kan generere, så er YourPay min klare anbefaling til dig.

Sidder du med en eksisterende webshop som allerede har en del salg, eller har du en nystartet webshop som skal til at generere mange salg? Så vil jeg vælge at kigge på en anden løsning, hvor du måske giver et månedlig fee, men hvor indløser måske ikke tager så meget pr. transaktion. Her vil jeg klart anbefale indløseren Clearhaus som også er dansk, og så koble ePay på som gateway.

Om Anders Helbo

Mit navn er Anders Helbo, jeg er 29 år gammel og ejer af Helbo Media. Det er mig som du kommer til at snakke med, hvis du skulle få brug for hjælp til WordPress assistance eller konsulent arbejde. Jeg har arbejdet med WordPress siden 2007.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *